10.29.2008

Konverentsil Pattayas - 2

28.10 pärastlõunal läks asi siin põnevamaks --- toimus nn kultuuriõhtu. Sõitsime 10 bussiga hotelli juurest ühe suure teartrikompleksi juurde. Seal kõigepealt tehti üks pilt (pärast selgus, et 4 tunni pärast välja tulles olid taldrikud meie piltidega, millele oli muidugi raske vastu seista, et mitte ära osta). Siis kohe piletikontrollist läbi (piletid muidugi kingiti meile). Siis olid kaks elevanti põlvili, pakuti võimalust elevandi põlvele istuda ja pilti teha. Küsisi, kas kui teha mu aparaadiga on see tasuta, daam vastas --- jah ilma rahata. Kaks korda küsisin, kuigi ta käes oli silt "üks pilt 40 bahti". Lasin teha pildid (2 pilti), üks elevant järas oma londiga mind kogu aeg. Kui pildid tehtud tuldi kohe raha küsima ---- jäin endale kindlaks, ütlesin, et küsisin kaks korda kas see on tasuta, te ütlesite on tasuta ja nüüd tuleb kokkuleppest kinni pidada. No sain sealt minema. Astusime teatrisse ---- meeletult võimas vaade! Nii kui Kremli Kongresside Palee! Tuled läksid maha ja algas super show! Terve Tai ajalugu mängiti maha! Korduvalt kõndisid 6 päris elevanti laval ja ridade vahel (eriti oli põnev vaadata elevantide poolt maha mängitud sõda!), daamid lendasid õhus, laserid tegid efekte. Oli tunne olla kui olümpiamängude avatseremoonial. Vägev!!! Peale seda taas niiskesse palavasse kuuma Tai õhtusse ja kõrvalruumis said kõik 500 meie konverentsi delegaati õhtusöögi, mis oli taas võimas! Ilus õhtu oli! Õhtul olin pikka aega koos Toliku ja Nadjaga, lõpuks Tolikuga veel ühes baaris arutasime mitmeid kirikuelu küsimusi.
29. oktoobri hommmikul sõin hommikust kell 8 ja siis (olles väga väsinud eelmisest päevast) läksin voodisse tagasi ja magasin 4 tundi, käisin dusshi all ja jälle söömaminek - lõunasöök. Ja siis järgnes Ülemaailmse Alliansi nn business meeting. Selle avas Rudolf Westerheide (kes on ühe korra isegi Harkujärve kirikus jutlustanud mõned aastad tagasi!) Saksamaalt väga põneva ja huvitava vaimuliku sissejuhatusega. Järgnesid aruanded ja sõnavõtud. Küsimused erinevatelt inimestelt. Erinevad kultuurid, erinevad lähenemisviisid. Siis tuli finantsaruanne. Väga segane ja väga üldine ---- graafikute kujul seinale näidatud, numbrid loeti lihtsalt kiiresti ette. Segadus -- mingeid numbreid polnud! Võeti teatavaks aruanne, oodatakse numbreid. Väikesed (või suured?) solvumised. Isegi international director läks närvi! Üks filipiini piiskop tegi kõikides küsimustes ettepanekud --- näitas ka vead ette.Läks väga põnevaks! Peadirektor Geoff Tunnicliffe läks päris närvi. Asi läheb ikka närvilisemaks! Lõpuks ikka suruti see Jordaania tüdruk läbi Rahvusvahelisse Nõukogusse. Siis läks asi rahulikumaks. Erinevate dokumentide vastuvõtmine toimub juba päris rahulikumas õhkkonnas. Kuigi mõned teravad momendid kerkisid veel. Otsus saata Billy Grahami 90 juubeliks sõnum. See läks muidugi kiiresti läbi. Järgmine peaassamblee --- veel teadmata, ilmselt Aafrikas.
Peale õhtusööki taas plenaaristung koos international director'i ettekandega. Siis algas suur tänamine ja kingituste edasiandmine.
30. oktoobri hommik - assamblee viimane päev. Peale hommikusööki jälle hommikune istung nn elutoas, suhteliselt igav diskussioon. Delegaadid haigutavad ja läpakatega teevad mingeid "oma asju". Lõpetati palvega ja saadeti kõik teele.
Õhtul sai veel juttyu vesteldud. Vaieldud Usbekistani jne delegaatidega, kes kõik oma esimese keelena vene keelt (lisades juurde: internatsionaalne rahvastevaheline keel!) näevad ja siis alles usbeki või kasahhi keelt, kes sovjeti termineid tarvitasid jne. Öö veel hotellis ja hommikul lennujaama, kus ees 10 tundi lennukis Helsingisse, siis paar tundi ootamist ja õhtul kell 21.00 juba külmas Tallinnas tagasi. Tänu Jumalale Ta abi ning imelise reisi kordamineku eest!

Kommentaare ei ole: