7.29.2008

Konvendil Orlandos: päev nr 1 ja hommik 2

28. juuli varahommikul alustasin siis teekonda Ameerikasse ICCEC ülemaailmsele konvendile. Kõigepealt Eesti Õhuga Tallinn - Stockholm. Selle tunniajase reisi magasin küll suures osas maha. Peale 5 h Stockholmi lennujaamas ootamist õnnestus "Delta" lennule exit ritta pilet saada, mis andis muidugi üle ookeani turistiklassis lennates jalgadele palju ruumi juurde. Eks see 9 h ja üle veel oli ikka pikk lend küll --- jõuti isegi meile 3 mängufilmi ära näidata + veel igasugust väikest vaatamist otsa. Toit oli väga hea (valisin kanabroileri). Atlanta lennujaam on kui Moskva metroo -- muudkui sõida metroorongiga, hiljem selgus, et Orlando lennujaamas on vaja pakkide kättesaamiseks monorelssrongiga sõita.
Orlandos tulin pagasi kättesaamise järel kohe lennujaamast välja nagu juhatatud, kuid keda polnud, olid mu vastuvõtjad. Kuna palavus oli tappev - ameeriklaste vastutulelikkusele lootes sain 4 korda laenata mobiili kõrvalseisjatelt, et mulle antud telefonidel keegi vastaks. Aga telefonid ei vastanud. Niisiis peale 90 min mõttetut ootamist ja meeletut higistamist (ning seljataga 20 h lendamist!) ning ajavahe ka -- mul oli juba kell 6 hommikul (!) otsustasin omal käel (sellelgi teel oli äpardusi) sinna Wyndham Resort Hotel´i lõpuks saada. Et sellesse ***** hotelli end sisse seada. No enne keskkööd jõudsime kohale. Konditsioneerid undasid terve öö toas max peal, paaril korral ärkasin ka üles. Aga kell 5 hommikul oli uni läinud (Eestis juba kell 12 päeval ju). Läksin hommikust sööma kell 6.30 -- üllatusena tuli arve saamine $ 15.13 peale sööki. Tuli välja, et hommikusöök polegi hinna sees! Jamasin veel mõnede asjadega, sain lõpuks ka netti ühendatud ning kell 9 hommikul ühes hotelli ujulas äragi ujutud. Tegelikult on see sõna "hotell" siin teatud mõttes semantiline märk. Tegemist on ligi 20 kahekorruselise motellitüüpi majaga, millel kahel korrusel toad. Majade vahel muru ja palmid ja basseinid jne. Muidugi siia juurde kuuluvad mitmed abihooned, kaasa arvatud meie konverentsisaalid. Kõik see tuletas teatud mõttes Kanaari saari meelde. Muidugi nii kui toast välja lähen, ont prilliklaasid kohe udused --- palavus ja niiskus on nii suur!
Neid ridu kirjutades olen juba palju rõõmsamas tujus kui eile õhtul ja täna hommikul hotelli töötajatega "läbirääkimisi" pidades. Kuna keegi teine tegi mulle broneeringu (Eestist ei läinud netiga läbi), siis olen nö "kahtlustav" isik, kuna kellegi teise krediitkaart on antud garantiiks. Pakkusin küll oma asemele aga ei midagi. Kui nii broneering tehtud, siis nii broneering tehtud! No nii -- hotelli tehniku abiga olen netis ja peale esimest ujumist siin neid ridu kirjutamas.

Kommentaare ei ole: